.

Blog

Checklist voor een verhuizing

Verhuizen is altijd hectisch. Er zijn zoveel dingen waar je over na moet denken dat het al gauw te veel kan worden. Als je niet op tijd begint met de voorbereidingen kan het verhuizen een erg stressvolle ervaring worden. Begin dus altijd ruim op tijd met de voorbereidingen. Stel jezelf deze 4 vragen voor dat je gaat verhuizen om alvast voorbereid te zijn op de meest belangrijke dingen.

Wil ik een verhuisbedrijf inschakelen?
Misschien ben jij iemand die graag het heft in eigen handen neemt om zo geld te besparen. Toch zal het vaak nodig zijn een verhuisbedrijf in te schakelen. Zo kan je met een gerust hart je verhuisdag gaan plannen. Vergelijk prijzen van verschillende bedrijven en kijk ook vooral of ze de juiste vergunningen hebben. Het blijkt namelijk zo te zijn dat veel aanbieders van verhuisdiensten niet over de vereiste vergunning beschikt. Jij loopt daarmee het risico dat jouw inboedel langs de weg komt te staan.

Heb ik mijn meubilair en nieuwe woning opgemeten?
Tijdens je verhuizing heb je te maken met het inpakken van je inboedel, materialen en het vervoer regelen. Alleen hier kun je al een hele tijd zoet mee zijn. Daarnaast kost het een heleboel voorbereiding om te zorgen dat de verhuizing soepel verloopt. Zorg er dan ook voor dat je al je meubels op meet. Meet ook zoveel mogelijk van je nieuwe woning op, zoals de deur, het trappenhuis en alle kamers. Als je deze afmetingen op een rijtje hebt voorkom je onnodige fouten zoals; een bank dat niet door de deur past of een tafel die te groot is voor een kamer. Zorg ook dat je de verhuisauto opmeet zodat je precies weet hoeveel je tegelijk mee kan nemen.

Heb ik mijn verhuizing goed gecommuniceerd?
Denk hierbij aan je verhuizing doorgeven aan verschillende instanties zoals overheden, zorgverleners, familie, vrienden of commerciële dienstverleners. Een aantal dingen worden automatisch aangepast zodra je je hebt ingeschreven op je nieuwe adres. Denk hierbij aan de belastingdienst, politie en ziekenhuizen. Helaas is het meerendeel je eigen verantwoordelijkheid. Kijk bijvoorbeeld naar je energiecontracten, kan je die meenemen of is het ergens anders goedkoper? Zorgverleners zoals de huisarts moet je ook helemaal zelf regelen.

Heb ik de juiste vloer en raamdecoratie voor mijn nieuwe woning?
De vloer is het belangrijkste basis van je woning. Je wilt dus ook dat deze perfect aansluit bij jouw wensen. Zodat je niet achteraf spijt hebt van je keuze. Zorg er daarom voor dat je advies krijgt van de juiste mensen voor dat je een vloer plaatst in je nieuwe woning. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste raamdecoratie hebt. Zorg ervoor dat je raamdecoratie goed aansluit op jouw interieur én dat de afmetingen precies goed zijn. Wij helpen je graag in onze winkel in de regio Woudenberg, Amersfoort en Utrecht.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.