.

Blog

Hoe zorg je dat je vloer langer mee gaat?

Je vloer krijgt op een normale dag vaak flink wat te verduren: stoelen die schuiven, hoge hakken die de vloer aantasten, kinderen die flink morsen, noem het maar op! Je wilt natuurlijk dat jouw prachtige vloer zo lang mogelijk mee gaat en dat snappen wij volkomen. Daarom leggen we je graag uit hoe jij jouw vloer in tip-top conditie houdt met een aantal praktische tips. Tips voor verschillende soorten vloeren als: laminaat, pvc-vloeren en vinyl-vloeren. Ook leggen we je uit wat je juist NIET moet doen qua onderhoud!

Dweil regelmatig
Als een vloer er schoon ‘uitziet’ hoeft het niet gelijk te betekenen dat de vloer ook daadwerkelijk schoon is. Het regelmatig dweilen van jouw vloer zorgt er voor dat jouw huis er spik en span uitziet. Het te vaak dweilen van jouw vloer kan er echter voor zorgen dat je schade aanbrengt, dus dweil ongeveer 2 keer per maand. Zo is jouw vloer brandschoon en blijft het in de beste staat!

Kleine aanpassingen in huis
Het zit hem vaak in de kleine dingen als het gaat om het onderhoud van jouw vloer. Kleine aanpassingen in jouw huis kunnen ervoor zorgen dat jouw vloer langer meegaat. Kleine aanpassingen als:

* Vilten stoeldopjes onder je stoelen plaatsen;
* Onderzetters plaatsen onder potten of kamerplanten;
* Drinkbakken niet direct op de vloer plaatsen.

Al deze aanpassingen kunnen het grote verschil maken voor de staat van jouw vloer!

Gebruik de juiste schoonmaak- en reinigingsmiddelen
Het gebruiken van de juiste schoonmaakmiddelen is misschien het belangrijkste onderdeel als het gaat om het onderhouden van jouw vloer. Natuurzeep is een middel wat geschikt is voor het schoonmaken van jouw vloer. Ook heb je specifieke reinigers als: laminaatreiniger, pvc reiniger of parketreiniger. Deze zullen je vloer schoon houden en deze zijn gemaakt voor specifieke vloeren waardoor je geen onnodige schade aanricht. Hierdoor gaat je vloer weer langer mee.

Dit moet je NIET doen
We kunnen je uitleggen wat je juist WEL moet doen om je vloer langer mee te laten gaan. Maar, er zijn ook een aantal dingen die je moet vermijden. Dit is net zo belangrijk! De volgende dingen moet je vermijden bij het onderhouden van jouw vloer:

* Allesreiniger gebruiken om jouw vloer schoon te maken, dit is funest voor de staat van jouw vloer;
* Stoomreinigers gebruiken bij pvc-vloeren, vinylvloeren en laminaat, deze kunnen namelijk de vloer flink wat schade aanbrengen. Het materiaal droogt uit als je een stoomreiniger gebruikt;
* Te veel water gebruiken bij dweilen. Dit zorgt ervoor dat water in de kieren komt, waardoor je vloer bol kan komen te staan!

Wil je alles weten over het onderhouden van jouw vloer? Kom langs in de winkel, onze experts staan jou graag te woord.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.