.

Lekker slapen tijdens warme nachten

Blog

Lekker slapen tijdens warme nachten

Heb jij moeite met slapen wanneer het zo warm is? We geven je graag wat tips om de nachtrust tijdens tropische temperaturen te bevorderen. Uiteraard kun je gelijk over gaan tot de aanschaf van een airco, maar we noemen graag nog wat simpele trucjes waar je misschien wat aan hebt. Keep it cool in bed.

Tips om beter te slapen

  1. Vul je warmwaterkruik met water en doe ‘m in de vriezer. Op die manier kun je je bed afkoelen, of je voeten.
  2. Zet een ventilator neer in je slaapkamer. Wil je dat deze niet alleen de warme lucht verplaatst? Zorg dan dat je iets kouds ervoor zet, denk aan een bak ijs, of een aantal flessen met bevroren water erin. Op die manier wordt de lucht flink gekoeld, wanneer het langs de koude elementen komt.
  3. Je wekker uitzetten? Dat is misschien niet handig als je de volgende dag moet werken, maar het is wel verstandig om apparaten zoveel mogelijk uit te schakelen, omdat daar ook warmte vanaf komt.
  4. Hou de warmte overdag buiten. De hoogste temperaturen zijn overdag. Hou dan zoveel mogelijk ramen en deuren gesloten. Doe de zonwering naar beneden en gooi je raamdecoratie dicht. Pas wanneer de temperatuur flink gedaald is, is het verstandig om ramen en deuren te openen. Maar pas op voor muggen die willen binnenkomen, een hor is aan te raden.
  5. Zoek een lage plek. Warmte stijgt, dus hoe lager je in huis en bij de grond ligt, hoe beter. Verhuis van zolder naar een benedenverdieping en leg je matras op de grond.
  6. Hang een vochtige handdoek of laken voor het raam. Wanneer er een briesje binnenkomt, zal de lucht door het natte textiel afkoelen.
  7. Glaasje wijn voor het slapen gaan? Beter van niet. Door alcohol stijgt je lichaamstemperatuur en je lichaam moet juist afkoelen voordat je in slaap valt. We schreven al eerder een blog over voedingsmiddelen met een positieve uitwerking op je slaap. Ook hebben we aandacht besteed aan wat je beter niet kan eten of drinken.
  8. Hou je gedachten op orde. Schiet niet in de stress wanneer het lastig is om in slaap te komen. Ga niet liggen malen en let niet op de tijd. Meer daarover lees je in deze blog.
  9. Zorg voor ademende materialen, niet alleen qua pyjama, maar ook als het gaat om de materialen op je bed. Ook daarover gaven we al eerder tips in een blog.
  •  

Meer informatie over slapen en de juiste benodigdheden hiervoor, kun je krijgen bij [[bedrijfsnaam]. Je bent welkom langs te komen of een afspraak te maken.