.

Blog

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een duurzame vloer?

Wanneer je een duurzame vloer aanschaft, zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Ten eerste moet je nadenken over wat voor soort vloer je wil. Hout of tegels of een harde of zachte vloer. Dan moet je ook nog kijken welke vloeren duurzaam zijn. Wij vertellen je graag waar je op moet letten als je een duurzame vloer aanschaft.

Productie & uitstraling
Als je voor een nieuwe duurzame vloer kiest moet je letten op bijvoorbeeld de productie van de vloer. Welke grondstoffen zijn er gebruikt en komt er wel of geen schade aan de omgeving. Daarna kijk je naar de uitstraling. Je kan kijken hoe het materiaal er uit ziet en of je bijvoorbeeld een moderne of rustieke uitstraling wil.

Keurmerk & levensduur
Bij het aanschaffen van een nieuwe duurzame vloer moet je vooral ook letten op of het een keurmerk bezit. Een voorbeeld daarvan is het FSC-keurmerk voor gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.
Het is ook belangrijk om te bedenken hoelang je vloer mee moet gaan. Dit is een belangrijk punt om over na te denken bij de aanschaf van een duurzame vloer. Je wil dat de vloer heel lang ligt. Zo hoeven er geen nieuwe grondstoffen en energie verbruikt te worden. Een goede tip voor een goed en levenslange duur van je vloer is het leggen van een ondervloer. Een ondervloer zorgt voor minder slijtage en dus voor een langere levensduur. De vloeren uit de LayRed collectie van Moduleo hebben een geïntegreerde ondervloer die geschikt is voor (bijna) alle ondergronden.

Stoffen & hergebruik
Als laatste moet je er op letten of de vloer giftige stoffen bevat. Is de vloer van natuurlijk materiaal of is het gemaakt van een kunststof waarbij langzamerhand giftige stoffen vrij kunnen komen? Het laatste belangrijke punt is hergebruik. Jij wil graag een duurzame vloer dus is het belangrijk dat je deze ook goed onderhoudt. Gebruik bijvoorbeeld milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Door je vloer alle jaren goed te onderhouden kan deze later hergebruikt worden. Ook dat is heel erg duurzaam.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.