.

Welk hoofdkussen past het beste bij mij?

Blog

Welk hoofdkussen past het beste bij mij?

Je hebt een goed bed en een comfortabel matras. Niets staat een goede nachtrust nog in de weg.  Moet je natuurlijk wel op het juiste hoofdkussen gaan liggen. En dat kussen is nog best lastig kiezen. Heb je het snel koud of warm in bed? Ga je voor extra ondersteuning voor hoofd en nek? Het perfecte kussen is voor iedereen anders. Dat blijkt wel als je alle mogelijkheden op een rij zet. Welk hoofdkussen past het beste bij jou? Wij helpen je op weg.

Wat belangrijk is voor jouw hoofdkussen

Kussens zijn er in verschillende afmetingen en vormen, verkrijgbaar in verschillende vullingen. Je wilt in ieder geval uitgerust wakker worden. Om te achterhalen met welk kussen jij dan het beste af bent, raden we je aan om op een aantal punten te focussen. Wist je dat ook je slaaphouding en lichaamsprofiel een belangrijke rol speelt? En kijk vooral ook naar de hardheid van je matras. In deze blog lees je over enkele essentiële aandachtspunten.   

Let goed op je slaaphouding

Of je nu voor een dik of dun kussen gaat of voor een zacht of hard kussen, je weet zelf hoe je het liefste slaapt. Op basis van je slaaphouding weet je vaak al op welk kussen jij het beste kan slapen. Er zijn rugslapers, zijslapers en buikslapers. Besef je zelf hoe jij slaapt, dan is het perfecte hoofdkussen alweer een stap dichterbij. Zo kom je waarschijnlijk bij een stevig kussen uit als je vaak op je rug slaapt. Bij een buikslaper past dan bijvoorbeeld juist weer een laag en zacht kussen. Ben je een zijslaper? Dan voel je je vast thuis op een dik kussen met veel veerkracht.  

Zorg voor ondersteuning van nek en hoofd

Waar een hard matras normaal gesproken om een dik kussen vraagt, is bij een wat zachter matras vaak een dun kussen gewenst. Je wilt natuurlijk vooral lekker slapen op je hoofdkussen. Maar je wilt ook dat je nek en hoofd de optimale ondersteuning krijgen. Je slaapcomfort heeft alles met die ondersteuning te maken. Het kussen en je matras werken voor de ondersteuning nauw met elkaar samen. Als die goed op elkaar zijn afgestemd, dan verklein je ook de kans op nekklachten of rugpijn na het slapen. En wanneer je op zoek bent naar extra ondersteuning, dan biedt een ergonomisch kussen ongetwijfeld uitkomst. Een ergonomisch kussen is een vormvast kussen met een ingebouwde neksteun.

Voor welke kussenvulling kies je?

Van dons tot aan latex en van synthetisch tot aan traagschuim, voor de vulling van je hoofdkussen kun je meerdere kanten op. En die vulling kies je op basis van je persoonlijke voorkeuren. Iedere vulling heeft namelijk weer specifieke eigenschappen. Een donzen kussen is bijvoorbeeld lekker zacht en vormt zich gemakkelijk naar je lichaam. Heb je een latex hoofdkussen, dan valt je de vormvastheid vast wel op en ervaar je de nodige veerkracht. Synthetische kussens zijn juist weer erg flexibel en licht in gewicht. Daarnaast hebben synthetische kussens ook een anti-allergische werking, wat erg prettig is als je allergisch bent voor dons of huisstofmijt. Inventariseer voordat je een kussen koopt goed of de vulling aansluit bij wat jij nodig hebt. Kom je er niet uit, schakel dan gerust de expertise van jouw slaapspecialist in.

Vraag Dalhuijsen Slapen en Wonen om advies

Wil je een nieuw hoofdkussen kopen? Gebruik bovenstaande aandachtspunten bij je zoektocht. En je bent uiteraard van harte welkom in de showroom van Dalhuijsen Slapen en Wonen, waar je een ruim assortiment hoofdkussens vindt. Onze slaapspecialisten vertellen je over de voor- en nadelen van de verschillende kussens en geven je een advies op maat.